• 1 salátová okurka
• 4 malé cibuley
• 2 rajčata
• 2 kelímky bíleho jogurtu
• zelená petrželová nať
• kopr
• sůl
• 1 lžička mletého kmínu
• mletý bílý pepř
Okurku nakrájíme na velmi tenká kolečka, jádra odstraníme a kolečka rozčtvrtíme.
Přidáme malé cibule nakrájené nadrobno, osolíme, promícháme a odložíme do chladu na 30 minut.
Potom přidáme oloupaná rozčtvrcená rajčata zbavená jader, nasekanou petrželku, kopr a zlehka promícháme.
Jogurt rozmícháme a nalejeme na okurkovou směs, kterou osolím, okořeníme kmínem, bílým pepřem a necháme v chladničce asi 1 hodinu uležet.
Salát podáváme studený, ozdobený čerstvým koprem a s chlebem namazaným máslem.