Kuchařské recepty pro každého

Jilemnický bouchanec

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g brambor
4 stroužky česneku
1 vejce
50 ml mléka
100 g hladké mouky
sádlo
sůl
majoránka
pepř
na náplň: kysané zelí + prejt
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory oloupeme, nastrouháme do mísy a slijeme z nich vodu.
Česnek utřeme s trochou soli a nebo vymačkáme a přidáme k bramborám spolu s vejcem, moukou, mlékem, solí, majoránkou a pepřem.
Bramborákové těsto pečlivě promícháme.
Na pánvi rozpálíme sádlo, na kterém pak bramboráky usmažíme.
Hotový bramborák položíme na talíř, na polovinu dáme podušené teplé zelí, na zelí dáme opečený prejt a přiklopíme druhou polovinou bramboráku.
Jilemnický bouchanec
Jilemnický bouchanec