Kuchařské recepty pro každého

Jikrová polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g rybích odřezků a jikry
půl cibule
2 lžíce mouky
30 g másla
ocet
2 lžíce kyselé smetany
2 bobkové listy
sůl
mletá paprika
celý pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z mouky a másla usmažíme světlou jíšku, dáme do ní na špičku nože papriky a trochu čertvě ustrouhané cibule.
Zalijeme vodou, přidáme několik kapek octa nebo citronové šťávy, pepř a bobkové listy.
Do vody dáme odřezky a vaříme na mírném ohni za občasného míchání asi půl hodiny.
Mezitím uvaříme zvlášť jikry ve slané vodě.
Polévku přecedíme, maso propasírujeme a přidáme uvařené jikry.
Před podáváním přidáme kyselou smetanu.
Jikrová polévka
Jikrová polévka