• 100 g jidášova ucha
• 750 ml smetany na šlehání
• 50 g másla
• 1 menší cibule
• 1 lžička mleté sladké papriky
• 1 lžička grilovacího koření
• mleté chilli koření
• 1 lžíce škrobové moučky
• sůl
Čerstvé (nebo předem ve vodě namočené) jidášovo ucho nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, podle chuti přidáme chilli koření a necháme asi 10 minut odležet.
Mezitím na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme ji paprikou, grilovacím kořením a chvíli mícháme.
Přidáme houby, krátce orestujeme, podlijeme troškou vody a dusíme asi 15 minut doměkka.
Přilijeme našlehanou smetanu (malou část smetany si ještě ponecháme stranou) a za stálého míchání přivedeme k varu.
Vše zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou ve zbylé smetaně.
Ještě chvíli povaříme a podle potřeby dochutíme.
Jidášovo ucho na smetaně podáváme s houskovými knedlíky nebo těstovinami.