• 500 g polohrubé mouky
• 100 g másla
• 0,25 litru mléka
• 50 g droždí
• 100 g moučkového cukru
• 1 vanilkový cukr
• 2 žloutky
• strouhaná kůra
• trocha soli
• 50 g sekaných loupaných mandlí na posypání
• 1 bílek na potření těsta
Droždí promícháme se lžící cukru, přidáme trochu mléka a mouky a necháme vzejít na teplém místě.
Do mísy dáme ostatní přísady, přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme pružné těsto.
Posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo kynout tak dlouho, až těsto zdvojnásobí svůj objem.
Vykynuté těsto rozválíme na vále posypaném moukou a skleničkou vykrajujeme kolečka.
Ta přendáme na plech, ještě chvíli necháme kynout, pak rádýlkem uděláme rýhy, potřeme rozšlehaným bílkem s troškou mléka, posypeme mandlemi a v předehřáté troubě upečeme dorůžova.
Podáváme čerstvé a s medem.