Kuchařské recepty pro každého

Jemný rajčatový salát

Potřebujeme tyto suroviny:
1 velká cibule
8 velkých rajčat
sůl
pepř
pažitka
na zálivku: 2 dcl smetany + 2 dcl vody + 3 lžičky cukru + 1 lžíce octa
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Rajčata nakrájíme na plátky a cibuli nakrájíme nadrobno.
Z vody, cukru, octu a smetany připravíme zálivku.
Nakrájená rajčata dáme do mísy, osolíme, opepříme, posypeme cibulí, přikryjeme a necháme 20 minut v chladu uležet.
Až rajčata pustí šťávu, vše přelijeme zálivkou a posypeme nasekanou pažitkou.
Podávame jako přílohu k masům nebo samostatně s bílým pečivem.
Jemný rajčatový salát
Jemný rajčatový salát