Kuchařské recepty pro každého

Jemné čokoládové jednohubky

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g čokolády na vaření
100 g moučkového cukru
50 g másla
2 žloutky
nastrouhaná kůra z půlky pomeranče
1 sáček černého čaje
125 ml vody
půl hrnku prosátého holandského kakaového prášku na obalení
alobal
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vodu přivedeme k varu, zalijeme čajový sáček, necháme 3 minuty louhovat a pak vecháme vychladnout.
Změklé máslo, žloutky a prosátý cukr utřeme do pěny a přidáme pomerančovou kůru.
Čokoládu nalámeme a rozpustíme ve vodní lázni.
Chladný čaj a rozpuštěnou čokoládu vmícháme do máslové směsi a necháme lehounce ztuhnout - tak, aby šla natírat.
Obdélníkovou nebo čtvercovou formu vyložíme alobalem, čokoládovou směs rozetřeme do formy do výšky 2 cm a dáme do ledničky ztuhnout.
Pak nakrájíme na čtverečky asi 3x3 cm a obalíme je v prosátém kakaovém prášku.
Jemné čokoládové jednohubky
Jemné čokoládové jednohubky