• 10 růžiček kapusty
• 2 mrkve
• čtvrtka brokolice
• 6 lžic sterilované cizrny
• 6 dcl kuřecího vývaru
• sůl
• pepř
• na knedlíčky: 150 g kuřecího masa + 6 plátků toastového chleba + hrst čerstvého špenátu + 0,5 dcl smetany + 1 celé vejce + 1 žloutek + mořská sůl + muškátový květ
Toastový chléb nakrájíme na drobné kostičky a zvlhčíme smetanou.
Kuřecí maso umeleme s listy špenátu, přidáme vejce a žloutek, ochutíme solí a muškátem a promícháme s kostičkami toastového chleba.
Na pracovní desku rozprostřeme fólii, směs vytvarujeme do tvaru knedlíku, zabalíme do fólie, konce stočíme jako obal bonbónu, vytlačíme vzduch, zauzlujeme a vaříme 12 minut v mírně vroucí vodě.
Uvařený knedlík necháme vychladnout a pak jej nakrájíme na plátky.
Ve vývaru uvaříme na kolečka nakrájenou mrkev, pak přidáme na poloviny nakrájené růžičky kapusty, cizrnu a růžičky brokolice.
Vývar dochutíme solí a pepřem.
Každou porci polévky doplníme plátky knedlíku.