Kuchařské recepty pro každého

Jelení steak na červeném víně

Potřebujeme tyto suroviny:
4 jelení steaky (po 150 g)
1 cibule
100 g másla
2 lžíce smetany
350 ml červeného vína
sůl
5 kuliček jalovce
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Steaky lehce naklepeme, vložíme do červeného vína, přidáme jalovec a necháme asi jednu hodinu uležet.
Pak maso vyndáme, marinádu procedíme sítem, ale nevyléváme.
Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na polovině rozehřátého másla, přidáme polovinu zcezené marinády a dusíme asi 10 minut.
Pak cibuli rozmixujeme.
Na zbylém másle opečeme marinované jelení steaky (přibližně 5 minut z každé strany) a uchováme je v teple.
Výpek povaříme se zbytkem marinády, přidáme rozmixovanou cibuli se smetanou a dochutíme solí.
Při podávání jelení steaky přelijeme vínovou omáčkou.
Jelení steak na červeném víně
Jelení steak na červeném víně