• 4 jelení steaky (po 150 g)
• 1 cibule
• 100 g másla
• 2 lžíce smetany
• 350 ml červeného vína
• sůl
• 5 kuliček jalovce
Steaky lehce naklepeme, vložíme do červeného vína, přidáme jalovec a necháme asi jednu hodinu uležet.
Pak maso vyndáme, marinádu procedíme sítem, ale nevyléváme.
Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na polovině rozehřátého másla, přidáme polovinu zcezené marinády a dusíme asi 10 minut.
Pak cibuli rozmixujeme.
Na zbylém másle opečeme marinované jelení steaky (přibližně 5 minut z každé strany) a uchováme je v teple.
Výpek povaříme se zbytkem marinády, přidáme rozmixovanou cibuli se smetanou a dochutíme solí.
Při podávání jelení steaky přelijeme vínovou omáčkou.