• 800 g jeleního plecka bez kostí
• 150 g cibule
• 2 lžíce hladké mouky
• 4 lžíce oleje
• 375 ml červeného vína
• 150 g zakysané smetany
• sůl
• mletý pepř
• 1 lžička mleté sladké papriky
• 1 bobkový list
• 2 hřebíčky
• 6 kuliček pepře
Maso nakrájíme na kostky asi 3x3 cm, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
Olej silně rozpálíme a kostky masa na něm ze všech stran osmahneme.
Oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli krátce restujeme s masem.
Nakonec přidáme víno a koření, přikryjeme pokličkou a dusíme při mírné teplotě, dokud maso nezměkne (podle kvality masa 40-120 minut).
Po změknutí maso vyjmeme, odstraníme koření, šťávu zahustíme zakysanou smetanou, ve které jsme dohladka rozmíchali mouku a papriku a povaříme.
Hotovou omáčku dochutíme solí a pepřem.
Maso dáme do omáčky prohřát (už nevaříme).
Před podáváním necháme ještě 5 minut uležet.