• 1 kg jeleního masa
• 1 cibule
• sůl
• mletá červená paprika
• mletý černý pepř
• rozmarýn
• tymián
• hladká mouka
• olej
Na kostky nakrájené maso dáme do pekáče, lehce osolíme, posypeme kořením, pokapeme olejem, promícháme a necháme chvíli odležet.
Potom přidáme na čtvrtky rozkrájenou cibuli, mírně podlijeme vodou a v troubě při 170-180°C upečeme doměkka.
Během pečení maso přeléváme výpekem a podle potřeby podlijeme vodou.
Hotové maso vyndáme a uchováme v teple.
Do výpeku dáme hladkou mouku a krátce osmahneme.
Postupně za stálého míchání pomalu přiléváme vodu (jen tolik, až dosáhneme požadované hustoty omáčky) a chvíli povaříme, případně podle potřeby dochutíme.
Do hotové omáčky vrátíme zpět maso.
Jelení guláš podáváme například s bramborovými knedlíky.