Kuchařské recepty pro každého

Jelení guláš

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g jeleního masa
1 cibule
1 lžíce sladké papriky
špetka kmínu
vývar
1 lžíce mouky
špetka majoránky
1 stroužek česneku
100 g slaniny
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na slanině osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme mletou papriku, trochu kmínu a na kostky nakrájené a lehce osolené maso a trochu opečeme.
Pak podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka.
Šťávu necháme dosti vysmahnout, pak ji zaprášíme moukou, přidáme ještě špetku majoránky a utřeného česneku, znovu podlijeme a povaříme.
Jelení guláš podáváme s brambory, rýží nebo těstovinami.
Jelení guláš
Jelení guláš