• 1,5 kg jeleního masa
• 50 g špeku
• 3 cibule
• 2 stroužky česneku
• 100 ml brandy
• 100 ml olivového oleje
• 1 lžíce rajského protlaku
• půl lžíce červeného vína
• sůl
• pepř
• tymián
• rozmarýn
Maso nakrájíme na kostky, česnek a cibuli nakrájíme na drobno.
Maso, česnek, cibuli, tymián, rozmarýn, brandy a olivový olej smícháme, přikryjeme a necháme alespoň 12 hodin marinovat v ledničce.
Špek nakrájíme na malé kostky a osmažíme.
Maso vyndáme z marinády a přidáme ke špeku a opečeme.
Přidáme rajský protlak, orestujeme, přidáme červené víno, zbytek marinády a přikryté vaříme 1,5 až 2 hodiny.
Dochutíme solí a pepřem.