Kuchařské recepty pro každého

Jehněčí s houbami

Potřebujeme tyto suroviny:
750 g jehněčího masa s kostí (krk
pupky
žebra)
120 g směsi čerstvých hub
1 malá cibule
100 g kořenové zeleniny
sůl
nové koření
celý pepř
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
200 ml smetany
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Jehněčí maso nakrájíme na větší kostky, vložíme do osolené vody s kořením a zvolna asi 15 minut vaříme.
Pak přidáme zeleninu a společně uvaříme doměkka.
Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme jehněčím vývarem.
Omáčku dobře povaříme.
Měkké maso vložíme do kastrolu, přidáme nakrájenou vařenou zeleninu a houby, přelijeme přecezenou omáčkou a smetanou a krátce povaříme.
Podáváme s různě upravenou rýží nebo karlovarským knedlíkem.
Jehněčí s houbami
Jehněčí s houbami