• 750 g jehněčího masa s kostí (krk
• pupky
• žebra)
• 120 g směsi čerstvých hub
• 1 malá cibule
• 100 g kořenové zeleniny
• sůl
• nové koření
• celý pepř
• 2 lžíce másla
• 2 lžíce hladké mouky
• 200 ml smetany
Jehněčí maso nakrájíme na větší kostky, vložíme do osolené vody s kořením a zvolna asi 15 minut vaříme.
Pak přidáme zeleninu a společně uvaříme doměkka.
Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme jehněčím vývarem.
Omáčku dobře povaříme.
Měkké maso vložíme do kastrolu, přidáme nakrájenou vařenou zeleninu a houby, přelijeme přecezenou omáčkou a smetanou a krátce povaříme.
Podáváme s různě upravenou rýží nebo karlovarským knedlíkem.