Kuchařské recepty pro každého

Jehněčí rolka s provensálskou omáčkou

Potřebujeme tyto suroviny:
vykostěný jehněčí bok
1 menší cibule
200 g játrové paštiky
sůl
pepř
na omáčku: 3 cibule + 5 rajčat + 5 stroužků česneku + 125 ml suchého bílého vína + 2 lžíce oleje
trocha nasekané petrželky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Bok rozdělíme na 2 až 3 pláty (podle velikosti), osolíme, potřeme játrovou paštikou, posypeme nadrobno nakrájenou cibulí, srolujeme, pevně převážeme nití a upečeme v troubě při teplotě 180°C (asi 45 minut).
Než se maso upeče, připravíme omáčku tak, že osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, oloupaná rajčata, osolíme a opepříme, podlijeme vínem a krátce podusíme.
Hotové rolky zbavíme nití a nakrájíme na plátky.
Při podávání plátky rolky přelijeme omáčkou a posypeme petrželkou.
Podáváme nejlépe s dušenou rýží.
Jehněčí rolka s provensálskou omáčkou
Jehněčí rolka s provensálskou omáčkou