• 1 kg jehněího s kostí
• 1 cibule
• 1 mrkev
• 1 kedluben
• 200 g květáku
• 200 g zeleného hrášku
• 2 l vody
• sůl
• 1 lžička mletého muškátového květu
• 250 ml sladké smetany
• 2 lžíce maizeny
• olej
• petrželová nať
Maso umyjeme, odblaníme, nakrájíme na menší kousky, vložíme do vroucí vody, přidáme sůl, špetku muškátového květu a vaříme asi hodinu.
Uvařené maso vykostíme, najemno umeleme, osolíme, přidáme zbylý muškátový květ, smetanu, maizenu a promícháme.
Ze směsi tvoříme malé knedličky.
Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájanou cibuli, přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, kedluben nakrájený na hranolky, květák rozebraný na růžičky a hrášek a několik minút smažíme.
Pak zalijeme vroucím vývarem z masa, vložíme knedlíčky a při mírné teplotě vaříme 15 minut.
Nakonec dochutíme solí a posypeme nasekanou petrželovou natí.