• 8 jehněčích kotlet
• 1 cibule
• 4 plechovka cizrny
• 200 g bulguru
• olivový olej
• tuk
• česneková sůl
• pepř
• cayenský pepř
• petrželka
• citrónová šťáva
Maso osušíme, osolíme česnekovou solí, potřeme olivovým olejem a opepříme.
V hrnci na rozpáleném tuku podusíme nadrobno nakrájenou cibuli s cayennským pepřem, pak přidáme bulgur, 300 ml vody a vaříme přikryté na mírném ohni 10 minut.
Na pánvičce osmažíme kotlety po obou stranách, pak je asi 8 minut pečeme a potom je necháme osolené a opepřené 5 minut v klidu.
Cizrnu smícháme s bulgurem, ochutíme olivovým olejem, petrželkou, citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
Podáváme s chlebem nebo rýží.