Kuchařské recepty pro každého

Jehněčí plátky buchlovské paní

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g jehněčí kýty
150 g telecích jater
100 g šunky
120 g celeru
30 g jader vlašských ořechů
sůl
pepř
40 g mouky
120 g másla
1 dl bílého vína
zelená petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z kýty nakrájíme asi 10 plátků, naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na másle s telecími játry nakrájenými na 5 plátků.
Opečená játra zabalíme do plátku šunky, položíme na opečené plátky, na zbylých 5 plátků šunky dáme vlašský ořech a podusíme na zbylém másle.
Na zbylé plátky poklademe celer nakrájený na úhledné špalíčky a podušený na másle a zastříknutý vínem a posypeme sekanou petrželkou.
Jehněčí plátky buchlovské paní
Jehněčí plátky buchlovské paní