• jehněčí plec
• slanina
• cibule
• celer
• mrkev
• petržel
• sádlo
• vývar
• sůl
• pepř
• bobkový list
• nové koření
• celý pepř
• citron
• hořčice
• cukr
• ocet
• smetana
• 1 brambor
Maso protkneme slaninou a opečeme na sádle.
Cibuli a kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na plátky a lehce osmahneme na sádle.
Přidáme maso a osmahneme.
Poté přidáme divoké koření.
Citrón omyjeme, nakrájíme na plátky, ty položíme na maso, podlijeme vodou a přikryté pokličkou dusíme.
Měkké maso vyjmeme.
Do hrnce přidáme hořčici, ocet, cukr, sůl a vařený oloupaný brambor, rozmixujeme a přidáme smetanu.
Poté vše zředíme vývarem.
Maso nakrájíme na plátky.
Jehněčí na smetaně podáváme s houskovými knedlíky.