Kuchařské recepty pro každého

Jehněčí na smetaně

Potřebujeme tyto suroviny:
jehněčí plec
slanina
cibule
celer
mrkev
petržel
sádlo
vývar
sůl
pepř
bobkový list
nové koření
celý pepř
citron
hořčice
cukr
ocet
smetana
1 brambor
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso protkneme slaninou a opečeme na sádle.
Cibuli a kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na plátky a lehce osmahneme na sádle.
Přidáme maso a osmahneme.
Poté přidáme divoké koření.
Citrón omyjeme, nakrájíme na plátky, ty položíme na maso, podlijeme vodou a přikryté pokličkou dusíme.
Měkké maso vyjmeme.
Do hrnce přidáme hořčici, ocet, cukr, sůl a vařený oloupaný brambor, rozmixujeme a přidáme smetanu.
Poté vše zředíme vývarem.
Maso nakrájíme na plátky.
Jehněčí na smetaně podáváme s houskovými knedlíky.
Jehněčí na smetaně
Jehněčí na smetaně