Kuchařské recepty pro každého

Jehněčí na rozmarýnu II

Potřebujeme tyto suroviny:
1/2 kg libového jehněčího masa
4 lžíce rybízového džemu
1 lžíce nasekaného rozmarýnu
1 rozetřený stroužek česneku
45 dkg vařených brambor
45 dkg pórku
1.5 dcl zeleninového vývaru
4 lžičky žervé
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso potřeme džemem, rozmarýnem, česnekem, solí a pepřem a pečeme asi půl hodiny v silně rozehřáté troubě.
Mezitím uvaříme brambory a pórek, vývar schováme.
Brambory a pórek ušleháme na kaši a vmícháme do ní žervé.
Na pánvi pět minut povaříme džem s vývarem.
Upečené maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a servírujeme s kaší a zeleninou vařenou v páře.
Jehněčí na rozmarýnu II
Jehněčí na rozmarýnu II