Kuchařské recepty pro každého

Jehněčí na chmelu

Potřebujeme tyto suroviny:
1,5 kg vykostěné jehněčí plece
1 větší cibule
1 větší mrkev
kousek celeru
100 g chmelových šištic
200 g másla
0,5 l sladké smetany
4 žloutky
hladká mouka
sůl
10 kuliček pepře
0,5 l jehněčího vývaru
0,5 l světlého piva
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na větší kostky, vložíme do jehněčího vývaru smíchaného s pivem, přidáme na menší kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a koření a vaříme doměkka.
Měkké maso vyjmeme, vývar zahustíme světlou jíškou z másla a mouky a povaříme.
Pak přecedíme na maso, zjemníme smetanou se zašlehanými žloutky (již nevaříme).
Než se omáčka povaří, podusíme v troše piva chmelové šištičky, které i s pivem přilijeme do omáčky, promícháme a přikryté necháme rozležet.
Jehněčí na chmelu podáváme s houskovými knedlíky nebo s máslovými noky.
Jehněčí na chmelu
Jehněčí na chmelu