• 800 g jehněčího předku
• 100 g žampiónů
• 60 g másla
• 2 lžíce hladké mouky
• šťáva z půlky citrónu
• 2 lžíce smetany
• 2 žloutky
• 100 ml bílého dezertního vína
• sůl
• špetka muškátového květu
• vývaru
• mouka na zaprášeni
• 80 g másla
Maso vykostíme a naplocho rozřízneme, abychom získali plát masa.
Žampióny očistíme, podusíme na části másla, pak přidáme mouku, šťávu z půlky citrónu, sůl, muškátový květ a smetanu.
Za stálého míchání necháme zhoustnout na kaši, kterou po mírném vychladnutí potřeme maso.
Maso stočíme do rolády a převážeme nití.
Nejdřív roládu opečeme na druhé části másla, poté ji podlijeme vývarem a upečeme v troubě doměkka.
Až je maso měkké, vyndáme je a šťávu vysmahneme.
Pak ji zaprášíme moukou, kterou necháme trochu osmahnout.
Přidáme trochu vývaru a chvíli povaříme.
Nakonec přilijeme víno s rozšlehanými žloutky a odstavíme z plamene.
Maso naporcujeme.
Jehněčí maso se žampióny podáváme polité omáčkou a s makaróny.