Kuchařské recepty pro každého

Jehněčí maso na houbách

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g předního jehněčího masa s kostmi
250 g čerstvých hub
1 cibule
2 lžíce oleje
1 lžíce rajčatového protlaku
10 dkg másla
sůl
1 lžička hladké mouky
petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Jehněčí maso rozdělíme na kousky a osmahneme po všech stranách na oleji dočervena.
Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme dorůžova, přidáme rajčatový protlak, několik lžic vody a sůl a přikryté dusíme na mírném ohni.
Až je maso téměř měkké, přidáme houby nakrájené na plátky, chvilku podusíme, po chvilce přidáme mouku rozetřenou s máslem a dusíme, až je maso měkké.
Podáváme posypané nadrobno nakrájenou petrželkou.
Jehněčí maso na houbách
Jehněčí maso na houbách