• jehněčí kýta
• 250 g šalotky
• 750 g mrkve
• 1 kg malých brambor
• sůl
• pepř
• 2 stroužky česneku
• snítka rozmarýnu
• půl svazku tymiánu
• 3 lžíce olivového oleje
• 1 l masového vývaru
• 250 ml růžového vína
Troubu předehřejeme na 200 stupňů.
Maso osolíme a opepříme.
Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a smícháme s olejem.
Kýtu touto směsí potřeme a pečeme v předehřáté troubě 2 hodiny při 200°C.
Smícháme vývar a víno a tekutinou podléváme, občas je obrátíme.
Oloupeme šalotku, mrkev očistíme, omyjeme a podélně rozčtvrtíme, brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky a bylinky omyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky.
Vším obložíme cca 45 minut před koncem tepelné úpravy jehněčí pečení.
Hotové maso nakrájíme na plátky.
Vypečenou šťávu a zeleninu osolíme, opepříme a spolu s kýtou rozdělíme na mísu.