Kuchařské recepty pro každého

Jehněčí kousky na rajčatech s šalvějí a česnekem

Potřebujeme tyto suroviny:
0,75 kg jehněčí kýty
200 g rýže
4 mladé cibulky
5 rajčat
2 papriky
3 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
pepř
sůl
šalvěj
zelená petrželka
3 dcl vody
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Jehněčí kýtu vykostíme a nakrájíme na kousky.
V litinovém hrnci rozpálíme olivový olej a maso na něm osmahneme, přidáme na větší kousky nakrájenou mladou cibuli a opět na rozpáleném tuku promícháme.
Asi po pěti minutách přidáme nakrájené papriky, osolíme a opepříme a osmahneme.
Pak přidáme nadrobno nakrájená rajčata a podusíme na mírnějším plameni.
Po cca deseti minutách přidáme rozdrcený česnek a nadrobno nakrájenou šalvěj se zelenou petrželkou.
Do tohoto základu přidáme asi 3 dcl vody, rozředíme, přidáme rýži, dobře promícháme, dosolíme (rýže do sebe část soli z omáčky při vařen natáhne), přikryjeme a necháme vařit na velmi mírném plameni.
Asi po pětadvaceti minutách až půlhodině do sebe rýže pojme veškerou tekutinu a změkne.
Jehněčí kousky na rajčatech s šalvějí a česnekem
Jehněčí kousky na rajčatech s šalvějí a česnekem