• 0,75 kg jehněčí kýty
• 200 g rýže
• 4 mladé cibulky
• 5 rajčat
• 2 papriky
• 3 stroužky česneku
• 3 lžíce olivového oleje
• pepř
• sůl
• šalvěj
• zelená petrželka
• 3 dcl vody
Jehněčí kýtu vykostíme a nakrájíme na kousky.
V litinovém hrnci rozpálíme olivový olej a maso na něm osmahneme, přidáme na větší kousky nakrájenou mladou cibuli a opět na rozpáleném tuku promícháme.
Asi po pěti minutách přidáme nakrájené papriky, osolíme a opepříme a osmahneme.
Pak přidáme nadrobno nakrájená rajčata a podusíme na mírnějším plameni.
Po cca deseti minutách přidáme rozdrcený česnek a nadrobno nakrájenou šalvěj se zelenou petrželkou.
Do tohoto základu přidáme asi 3 dcl vody, rozředíme, přidáme rýži, dobře promícháme, dosolíme (rýže do sebe část soli z omáčky při vařen natáhne), přikryjeme a necháme vařit na velmi mírném plameni.
Asi po pětadvaceti minutách až půlhodině do sebe rýže pojme veškerou tekutinu a změkne.