• 500 g jehněčích kotlet
• 4 lžíce olivového oleje
• 1 cibule
• 6 stroužků česneku
• 1 brokolice
• 100 g klíčků mungo
• 500 ml vývaru
• sůl
• pepř
Kotlety omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran dozlatova ve velké hlubší pánvi s rozehřátým olejem.
Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a vše za občasného míchání smažíme, potom podlijeme zeleninovým vývarem a zvolna dusíme.
Brokolici očistíme, rozebereme na růžičky, pěknější části košťálu oloupeme a nakrájíme na plátky.
Klíčky mungo propláchneme na cedníku studenou vodou a necháme dobře okapat.
Papriky očistíme, vykrojíme semeníky, opláchneme a nakrájíme na nudličky.
Do sťávy ke kotletám přidáme brokolici, papriku a klíčky a asi 5-10 minut ještě společně podusíme.
Podáváme s rýží nebo s vařenými nebo opečenými bramborami.