Kuchařské recepty pro každého

Jehněčí kotlety se zeleninou

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g jehněčích kotlet
4 lžíce olivového oleje
1 cibule
6 stroužků česneku
1 brokolice
100 g klíčků mungo
500 ml vývaru
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kotlety omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran dozlatova ve velké hlubší pánvi s rozehřátým olejem.
Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a vše za občasného míchání smažíme, potom podlijeme zeleninovým vývarem a zvolna dusíme.
Brokolici očistíme, rozebereme na růžičky, pěknější části košťálu oloupeme a nakrájíme na plátky.
Klíčky mungo propláchneme na cedníku studenou vodou a necháme dobře okapat.
Papriky očistíme, vykrojíme semeníky, opláchneme a nakrájíme na nudličky.
Do sťávy ke kotletám přidáme brokolici, papriku a klíčky a asi 5-10 minut ještě společně podusíme.
Podáváme s rýží nebo s vařenými nebo opečenými bramborami.
Jehněčí kotlety se zeleninou
Jehněčí kotlety se zeleninou