• 600 g jehněčích kotlet
• 1 větší cibule
• 3 rajčata
• 3 zelené papriky
• 50 g sádla
• 4 lžíce oleje
• worchesterová omáčka
• 50 g rajčatového protlaku
• sůl
• mletý pepř
• hladká mouka
Z kotlet odkrojíme kosti, každou kotletu na okraji na několika místech nakrojíme (asi 1 cm), naklepeme paličkou, osolíme, opepříme, pomoučíme a na rozpuštěném másle je zprudka opečeme po obou stranách.
Opečené maso vyjmeme.
Na oleji zpěníme na plátky nakrájenou cibuli, nakrájená rajčata a na proužky nakrájenou papriku, přidáme rajčatový protlak, podlijeme malým množstvím vody, přichutíme několika kapkami worchesterské omáčky a přisolíme.
Do této směsi vložíme znovu opečené kotlety a dusíme pod pokličkou doměkka.
Podáváme horké s opečenými brambory nebo s rýží.