Kuchařské recepty pro každého

Jehněčí kotlety po srbsku

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g jehněčích kotlet
1 větší cibule
3 rajčata
3 zelené papriky
50 g sádla
4 lžíce oleje
worchesterová omáčka
50 g rajčatového protlaku
sůl
mletý pepř
hladká mouka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z kotlet odkrojíme kosti, každou kotletu na okraji na několika místech nakrojíme (asi 1 cm), naklepeme paličkou, osolíme, opepříme, pomoučíme a na rozpuštěném másle je zprudka opečeme po obou stranách.
Opečené maso vyjmeme.
Na oleji zpěníme na plátky nakrájenou cibuli, nakrájená rajčata a na proužky nakrájenou papriku, přidáme rajčatový protlak, podlijeme malým množstvím vody, přichutíme několika kapkami worchesterské omáčky a přisolíme.
Do této směsi vložíme znovu opečené kotlety a dusíme pod pokličkou doměkka.
Podáváme horké s opečenými brambory nebo s rýží.
Jehněčí kotlety po srbsku
Jehněčí kotlety po srbsku