Kuchařské recepty pro každého

Jehněčí kotletky s rybízem

Potřebujeme tyto suroviny:
8 očištěných jehněčích kotlet
2 lžíce želé z červeného rybízu
2 lžíce mátového želé
nastrouhaná kůra a šťáva z jednoho pomeranče
čerstvý rozmarýn
na přílohu: 0,5 kg celeru
0,5 kg brambor
2 lžíce másla
2 lžíce smetany
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Celer nakrájíme na kostičky a povaříme ho spolu s nakrájenými brambory cca 20 minut.
Potom vodu slijeme, přimícháme smetanu, máslo a tymián, opepříme a našťoucháme.
Rybízové želé v kastrůlku rozpustíme a povaříme spolu s pomerančovou kůrou a šťávou tak, aby se odpařila přebytečná tekutina.
Kotletky důkladně osolíme a okořeníme, položíme na rozpálený gril, potřeme na vrchní straně rybízovým želé a opékáme 3-5 minut.
Potom maso obrátíme, potřeme zbytkem želé a pečeme 3-5 minut z druhé strany.
Jehněčí ozdobíme rozmarýnem a podáváme se zeleninovou směsí.
Jehněčí kotletky s rybízem
Jehněčí kotletky s rybízem