• 8 očištěných jehněčích kotlet
• 2 lžíce želé z červeného rybízu
• 2 lžíce mátového želé
• nastrouhaná kůra a šťáva z jednoho pomeranče
• čerstvý rozmarýn
• na přílohu: 0,5 kg celeru
• 0,5 kg brambor
• 2 lžíce másla
• 2 lžíce smetany
• sůl
• pepř
Celer nakrájíme na kostičky a povaříme ho spolu s nakrájenými brambory cca 20 minut.
Potom vodu slijeme, přimícháme smetanu, máslo a tymián, opepříme a našťoucháme.
Rybízové želé v kastrůlku rozpustíme a povaříme spolu s pomerančovou kůrou a šťávou tak, aby se odpařila přebytečná tekutina.
Kotletky důkladně osolíme a okořeníme, položíme na rozpálený gril, potřeme na vrchní straně rybízovým želé a opékáme 3-5 minut.
Potom maso obrátíme, potřeme zbytkem želé a pečeme 3-5 minut z druhé strany.
Jehněčí ozdobíme rozmarýnem a podáváme se zeleninovou směsí.