Kuchařské recepty pro každého

Jehněčí kolínko pečené s česnekem a rozmarýnem

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g jehněčího kolena s kostí
uzená slanina
2 brambory
cibule
fazole sterilované (bílé i červené)
česnek
čerstvý rozmarýn
čerstvý chřest
sůl
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Jehněčí kolínko nejprve marinujeme v marinádě z rozdrceného česneku, soli, oleje a rozmarýnu alespoň dvanáct hodin.
Takto připravené kolínko nejprve vaříme v páře (přibližně hodinu) a pak pečeme asi čtvrt hodiny v troubě.
Mezitím nakrájíme na malé kousky slaninu, orestujeme ji spolu s cibulí, přidáme oba druhy sterilované fazole, očištěný a předvařený chřest a dochutíme solí, česnekem a rozmarýnem.
Podáváme s grilovanými bramborami.
Jehněčí kolínko pečené s česnekem a rozmarýnem
Jehněčí kolínko pečené s česnekem a rozmarýnem