• 6-8 jehněčích kolínek
• 500 g gazdovské slaniny
• 3 červené cibule
• směs bylinek (bouquet garni)
• bobkový list
• několik kuliček nového koření
• 5 stroužků česneku
• 500 ml hovězího vývaru
• 500 ml bílého suchého vína
• sůl
Do pekáče dáme jehněčí kolínka, osolíme, vydatně potřeme najemno nasekanou směsí bylinek a sem tam proložíme bobkovým listem a novým kořením.
Na pánvi orestujeme půl kila na kostky nakrájené slaniny s na osminky nakrájenou a rozebranou červenou cibulí a plátky z pěti stroužků česneku.
Tím jehněčí přelijeme, přidáme půl litru vývaru a půl litru bílého vína, pekáč přikryjeme a vložíme na 2 hodiny do trouby předehřáté na 200°C.
Po hodině a půl pekáč odkryjeme a zbylou půlhodinku dopečeme.
Po vyjmutí upečených kousků jehněčího výpek vydusíme, až trochu zhoustne.
Podáváme s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.