Kuchařské recepty pro každého

Jehněčí karbanátky

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g mletého jehněčího masa
1 cibule
8 stroužků česneku
špetka sušeného oregana
špetka sušené majoránky
2 vejce
sůl
pepř
4 lžíce strouhanky
olej na smažení
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nasekáme na drobné kostičky.
Mleté jehněčí maso promícháme v míse s cibulí a prolisovaným česnekem, ochutíme solí, pepřem, špetkou oregana a majoránky, přidáme vejce a strouhanku a důkladně promícháme.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, ze směsi tvoříme karbanátky a smažíme je po obou stranách dozlatova.
Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.
Jehněčí karbanátky
Jehněčí karbanátky