Kuchařské recepty pro každého

Jehněčí hřbet s citrónem a tymiánem

Potřebujeme tyto suroviny:
jehněčí hřbet
500 g mrkve
500 g cuket
150 g másla
sůl
pepř
muškátový oříšek
6 snítek čerstvého tymiánu
5 lžic citrónového želé
0,25 l hovězího vývaru
3 lžíce pojiva do omáček
1 citrón
sušená majoránka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Opláchneme tymián a polovinu ho nasekáme.
Omyté a osušené maso potřeme solí, pepřem a nasekaným tymiánem, vložíme do vymazaného pekáče a za stálého podlévání upečeme.
Omyté cukety a mrkev nastrouháme na dlouhé nudličky, podusíme na zbylém másle, pak okořeníme solí a muškátem, trochu podlijeme vodou a dusíme asi 3 minuty.
Pečeni potřeme polovinou citrónového želé a ještě 5 minut pečeme.
Pak maso vyjmeme, do šťávy přidáme hovězí vývar a pojivo do omáček, chvilku povaříme a podle chuti dosolíme a opepříme.
Polovinu citrónu vyškrabeme, naplníme druhou polovinou připraveného želé a posypeme majoránkou.
Maso upravíme na připravené podušené zelenině a ozdobíme tymiánem.
Jehněčí hřbet s citrónem a tymiánem
Jehněčí hřbet s citrónem a tymiánem