• jehněčí hřbet
• 500 g mrkve
• 500 g cuket
• 150 g másla
• sůl
• pepř
• muškátový oříšek
• 6 snítek čerstvého tymiánu
• 5 lžic citrónového želé
• 0,25 l hovězího vývaru
• 3 lžíce pojiva do omáček
• 1 citrón
• sušená majoránka
Opláchneme tymián a polovinu ho nasekáme.
Omyté a osušené maso potřeme solí, pepřem a nasekaným tymiánem, vložíme do vymazaného pekáče a za stálého podlévání upečeme.
Omyté cukety a mrkev nastrouháme na dlouhé nudličky, podusíme na zbylém másle, pak okořeníme solí a muškátem, trochu podlijeme vodou a dusíme asi 3 minuty.
Pečeni potřeme polovinou citrónového želé a ještě 5 minut pečeme.
Pak maso vyjmeme, do šťávy přidáme hovězí vývar a pojivo do omáček, chvilku povaříme a podle chuti dosolíme a opepříme.
Polovinu citrónu vyškrabeme, naplníme druhou polovinou připraveného želé a posypeme majoránkou.
Maso upravíme na připravené podušené zelenině a ozdobíme tymiánem.