• 600 g jehněčího hřbetu bez kosti
• 20 g česneku
• 100 ml oleje
• 2 lžičky tymiánu
• pepř
• sůl
• 200 g šalotky
• 200 ml červeného vína
• 50 ml olivového oleje
• 20 g hovězí šťávy na zahuštění
• na přílohu:
500 g listového špenátu
• 20 g česneku
• 50 g cibule
• 50 ml olivového oleje
• sůl
• pepř
• 400 g brambor ratte
• 50 ml oleje
• 2 snítky čerstvého tymiánu
Do mixéru dáme tymián, česnek, olej, sůl, pepř a ingredience rozmixujeme.
Marinádu přelijeme do misky, naložíme do ní připravené jehněčí hřbety a necháme přes noc odležet.
Omáčku připravíme tak, že oloupanou šalotku rozkrojíme napůl a na rozpáleném oleji ji orestujeme, zalijeme vínem a necháme z poloviny víno odvařit.
Pak přidáme hovězí šťávu a odvaříme na hustou hnědou červenou omáčku, kterou pak uchováme v teple.
Brambory uvaříme ve slupce jenom do poloměkka, slijeme je a necháme odkapat.
Na rozpálené pánvi opečeme jehněčí hřbet z obou stran cca po 8 minutách, mezitím v hluboké pánvi osmahneme cibuli a česnek, přidáme omytý a natrhaný špenát a zlehka blanžírujeme a uschováme v teple.
V druhé pánvi rozpálíme olej a v něm opečeme brambory.
Ty pak promícháme s čerstvým tymiánem.
Maso před podáváním nakrájíme na jemné plátky a podáváme se špenátem a opečenými brambůrky.