Kuchařské recepty pro každého

Jehněčí hřbet na česneku s listovým špenátem

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g jehněčího hřbetu bez kosti
20 g česneku
100 ml oleje
2 lžičky tymiánu
pepř
sůl
200 g šalotky
200 ml červeného vína
50 ml olivového oleje
20 g hovězí šťávy na zahuštění
na přílohu: 500 g listového špenátu
20 g česneku
50 g cibule
50 ml olivového oleje
sůl
pepř
400 g brambor ratte
50 ml oleje
2 snítky čerstvého tymiánu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do mixéru dáme tymián, česnek, olej, sůl, pepř a ingredience rozmixujeme.
Marinádu přelijeme do misky, naložíme do ní připravené jehněčí hřbety a necháme přes noc odležet.
Omáčku připravíme tak, že oloupanou šalotku rozkrojíme napůl a na rozpáleném oleji ji orestujeme, zalijeme vínem a necháme z poloviny víno odvařit.
Pak přidáme hovězí šťávu a odvaříme na hustou hnědou červenou omáčku, kterou pak uchováme v teple.
Brambory uvaříme ve slupce jenom do poloměkka, slijeme je a necháme odkapat.
Na rozpálené pánvi opečeme jehněčí hřbet z obou stran cca po 8 minutách, mezitím v hluboké pánvi osmahneme cibuli a česnek, přidáme omytý a natrhaný špenát a zlehka blanžírujeme a uschováme v teple.
V druhé pánvi rozpálíme olej a v něm opečeme brambory.
Ty pak promícháme s čerstvým tymiánem.
Maso před podáváním nakrájíme na jemné plátky a podáváme se špenátem a opečenými brambůrky.
Jehněčí hřbet na česneku s listovým špenátem
Jehněčí hřbet na česneku s listovým špenátem