• 400 g jehněčí plece bez kosti
• 300 g cibule
• 600 g míchané zeleniny (mrkve
• fazolky
• paprika
• květák
• celer
• kapusta aj.)
• 1 šálek rýže
• 4 líce oleje
• 8 dcl vývaru
• 1 dcl kysané smetany
• sůl
• bobkový list
• 2 stroužky česneku
• 1 lžíce mleté papriky
Cibuli nakrájíme na větší kousky, osmahneme na oleji dorůžova, přidáme k ní maso nakrájené na kostky, mletou papriku a česnek rozetřený se solí a osmahneme.
Pak zalijeme je trochou vývaru a dusíme 20 minut.
Zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky, přidáme k masu, zalijeme trochou vývaru, přidáme bobkový list a přebranou, propláchnutou a spařenou rýži, osolíme a dusíme do měkka.
Nakonec zjemníme smetanou.