Kuchařské recepty pro každého

Jehněčí džuveč se zeleninou

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g jehněčí plece bez kosti
300 g cibule
600 g míchané zeleniny (mrkve
fazolky
paprika
květák
celer
kapusta aj.)
1 šálek rýže
4 líce oleje
8 dcl vývaru
1 dcl kysané smetany
sůl
bobkový list
2 stroužky česneku
1 lžíce mleté papriky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli nakrájíme na větší kousky, osmahneme na oleji dorůžova, přidáme k ní maso nakrájené na kostky, mletou papriku a česnek rozetřený se solí a osmahneme.
Pak zalijeme je trochou vývaru a dusíme 20 minut.
Zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky, přidáme k masu, zalijeme trochou vývaru, přidáme bobkový list a přebranou, propláchnutou a spařenou rýži, osolíme a dusíme do měkka.
Nakonec zjemníme smetanou.
Jehněčí džuveč se zeleninou
Jehněčí džuveč se zeleninou