• 375 g másla
• 260 g třtinového cukru
• 3 vejce
• 250 g hladké mouky
• 2 lžičky kypřicího prášku
• 80 g kakaa holandského typu
• 200 ml mléka
V míse vymícháme ručním šlehačem máslo a cukr do pěny (trvá to asi 10 minut) a postupně zašleháme vejce a zapracujeme mouku prosátou s kypřicím práškem a kakaem a mléko.
Lžící naklademe těsto do dortové formy o průměru 22 cm vyložené pečicím papírem a v předehřáté troubě při 160°C pečeme 70 minut.
Pak zkusíme do korpusu zapíchnout špejli – pokud na ní nic neulpí, vytáhneme dort z trouby a necháme 10 minut odpočinout.
Pak dort vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce.
Vychladlý dort polijeme čokoládovou nebo rumovou polevou.