Kuchařské recepty pro každého

Játrový guláš

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g vepřových jater
1 cibule
2 lžíce olivového oleje
sůl
2 lžíce sladké papriky
1 lžička majoránky
1 lžička drceného kmínu
hladká mouka na zahuštění
3 stroužky česneku
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájená játra a restujeme asi 15 minut.
Pak zaprášíme paprikou, ještě chvilku restujeme, zalijeme vodou a dusíme doměkka.
Až jsou játra měkká, zahustíme moukou a dochutíme solí, majoránkou, drceným kmínem a rozetřeným česnekem.
Játrový guláš podáváme s dušenou rýží, houskovými nebo bramborovými knedlíky.
Játrový guláš
Játrový guláš