Kuchařské recepty pro každého

Játra po berlínsku

Potřebujeme tyto suroviny:
4 plátky telecích jater
2 jablka
1 větší cibule
20 g másla
2 lžíce oleje
sůl
mletý pepř
hladká mouka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Telecí játra odblaníme, na okrajích nařízneme mělkými zářezy, jemně naklepeme, opepříme a obalíme v hladké mouce a na rozehřátém oleji opečeme po obou stranách tak, aby byla uvnitř růžová (nikoliv však krvavá).
Pak je vyndáme a uchováme v teple.
Ve výpeku podusíme na tenké plátky nakrájenou cibuli.
Oloupaná jablka zbavíme jádřince, nakrájíme na kroužky a podusíme z obou stran na rozpáleném másle.
Před podáváním játra osolíme, jednotlivé porce obložíme cibulí a jablky a podáváme s bramborovou kaší.
Játra po berlínsku
Játra po berlínsku