Kuchařské recepty pro každého

Játra dušená na rajčatech

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g vepřových jater
100 g cibule
250 g rajčat
50 g kečupu
80 g oleje
sůl
pepř
20 g hladké mouky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Játra nakrájíme na plátky, opepříme, opečeme na polovině množství tuku, podlijeme a dusíme.
Na zbylém tuku osmažíme na plátky nakrájená, osolená a opepřená rajčata.
Měkká játra vyndáme, vydušenou šťávu lehce zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme kečup, podlijeme a povaříme.
Při podávání dáme játra na talíře, na ně položíme opečená rajčata, podlijeme omáčkou a podáváme s opečenými bramborami.
Játra dušená na rajčatech
Játra dušená na rajčatech