• 15 g jasmínového zeleného čaje
• 300 ml mléka
• 2 vejce
• 2 lžíce cukru
• 1 lžíce želatiny
• 150 ml smetany ke šlehání
• čerstvé ovoce na ozdobu
Mléko nalijeme do hrnce, vložíme sáčky jasmínového čaje, pomalu přivedeme k varu, odstavíme a necháme 15 minut louhovat.
Vaječné žloutky utřeme s cukrem, pomalu je vlijeme do mléka a dobře promícháme.
Želatinu smícháme se 3 lžícemi vody a necháme 5 minut bobtnat.
Ve vodní lázni ji pak za stálého míchání zahřejeme, až se zcela rozpustí.
Pak želatinu přidáme do čajové směsi.
Smetanu ušleháme dotuha a vmícháme ji do krému.
Nakonec přimícháme tuhý sníh z bílků.
Jasmínový pudink nalijeme do velké formy vypláchnuté studenou vodou a necháme v lednici 2-3 hodiny ztuhnout.
Pak ztuhlý jasmínový pudink vyklopíme a ozdobíme čerstvým ovocem.