• 1 jarní cibulka
• půl hlávky salátu
• 6 rajčat
• čtvrt salátové okurky
• 2 žampiony
• 1 paprika
• 200 g majonézy
• špetka mletého chilli
• sůl
• pepř
• půl lžíce sojové omáčky
• 1 lžíce citrónové šťávy
• 1 špetka strouhané citrónové kůry
• 1 stroužek česneku
• 1 lžíce sekané petrželky
• 2 krajíce celozrnného chleba
• 2 lžíce klíčků
• 2 lžíce másla
Majonézu, chilli, sojovou omáčku, citrónovou šťávu a kůru ušleháme dohladka metlou.
Česnek nasekáme nadrobno, spolu s petrželkou vmícháme do zálivky a osolíme a opepříme.
Celozrnný chléb nakrájíme na kostičky, opečeme na polovině másla dozlatova a odložíme stranou.
Žampiony oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a na druhé polovině másla lehce orestujeme.
Salát očistíme, omyjeme, osušíme a natrháme na kousky.
Zeleninu omyjeme a nakrájíme na kousky, dáme do jedné mísy se zeleninou a orestovanými žampiony a promícháme.
Salát pokapeme zálivkou, ozdobíme cibulí, klíčky a smaženým chlebem.