• 2 mladé květáky
• 200 g vyloupaného zeleného hrášku
• 2 mrkve
• 1 petržel
• 1 mladý kedluben
• olej
• 1 cibule
• mletá červená paprika
• sůl
• zelená petrželová nať.
Jarní polévku připravujeme z mladé a čerstvé zeleniny,aby měla charakteristickou chuť i vůni.
Květáky rozebereme na růžičky, mrkev, petržel a kedluben očistíme a nakrájíme.
Zeleninu omyjeme pod tekoucí vodou a necháme důkladně okapat a trochu oschnout.
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, odstavime, přimícháme mletou červenou papriku a opět dáme na oheň.
Potom přidáme rozebraný květák, vyloupaný zelený hrášek, nakrájenou mrkev, petržel a kedluben, přiklopíme a dusíme 15 minut.
Zalijeme jemným masovým vývarem nebo vodou, osolíme a uvaříme do měkka.