• 500 g vepřové plece
• 250 g uzeného masa
• 1 chlebíčková veka
• 5 vajec
• 0,25 l mléka
• sůl
• pepř
• petrželka
• nasekaná kopřiva
• máslo
Veku nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali žloutky, a necháme chvíli rozležet.
Vepřové maso uvaříme zvlášť, zároveň vaříme i uzené maso a po vychladnutí je nakrájíme nadrobno.
Bylinky nasekáme, kopřivy před přípravou spaříme horkou vodou.
Kostičky veky, maso i bylinky smícháme, mírně osolíme a opepříme.
Bílky ušleháme na tuhý sníh a vmícháme do směsi.
Pekáč silně vymastíme máslem, nádivku do něho rozložíme a urovnáme, povrch, pokapeme ještě máslem a upečeme v předehřáté troubě dozlatova.