• 500 gramů chřestu
• 100 gramů hrášku (čerstvého nebo sterilovaného)
• 2 uvařená na tvrdo vejce
• 1 lžíce řeřichy
• 2 lžíce majonézy
• 150 ml jogurtu
• 1 svazeček pažitky
• 1 lžíce nasekané zelené petrželky
• 1 lžíce citronové šťávy
• sůl
• pepř
• cukr
Chřest umyjeme, oloupeme a vaříme čtvrt hodiny v osolené vodě.
Po scezení ho nakrájíme na kousky.
Hrášek buď sterilovaný slijeme nebo čerstvý 5 minut povaříme a přidáme k chřestu.
Majonézu, jogurt, citronovou šťávu, koření, petrželku a pažitku smícháme, vzniklou zálivkou zalijeme chřest s hráškem, posypeme ho nasekanými nakrájenými vejci a řeřichou.
Pokud někdo musí mít všude aspoň kousek masa, tak zde se do salátu hodí přidat i napřiklad asi 100 gramů nakrájené sunky.