• 2 šálky rýže
• 4 šálky horké vody
• sůl
• 2 lžíce másla
• 6 žampionů
• 2 pórky
• vařené maso z půlky kuřete
• kostka drůbežího bujónu
• lžíce sójové omáčky
• špetka glutasolu.
Rýži propláchneme studenou a následně vařící vodou, vhodíme do kastrolu, zalijeme vodou, mírně osolíme a přivedeme k varu.
Pak 15 minut dusíme na velmi mírném ohni pod pokličkou.
Poté necháme ještě chvíli dojít.
Na másle osmahneme nadrobno nakrájený pórek, na plátky nakrájené žampióny, po chvíli přidáme pokrájené drůbeží maso, zalijeme šálkem bujónu z kostky a dusíme, až se tekutina téměř vydusí.
Pak ochutíme sójovou omáčkou, glutasolem, vmícháme rýži a podáváme.