• 300 g kachních jater
• 50 ml saké
• 50 ml mirinu
• 20 g řasy kombu
• 100 g miso pasta
• 15 g cukru
• pepř
• sůl
• sladká hrubozrná hořčice
• batáty
Saké a mirin asi 3 minuty povaříme, vmícháme pasta miso a cukr, povaříme a přidáme hrubouzrnou hořčici a půl lžíce vody, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme asi 2 hodiny odpočinout.
Kachní játra nakrájíme na špalíčky asi 2 cm vysoké, opepříme čerstvým pepřem, osolíme a na suché rozpálené pánvi opečeme z obou stran, aby byly uvnitř růžové.
Bataty nakrájíme na tenké plátky a osmažíme je na rozpáleném oleji dokřupava.
Ze sladkých brambor připravíme pyré, osolíme, opepříme a propasírujeme přes sítko.
Na pyré poklademe kachní játra a přelijeme omáčkou miso.