Kuchařské recepty pro každého

Janovské rizoto

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g libového hovězího masa
30 g mrkve
30 g cibule
celerová nať
100 g másla
100 ml bílého vína
oregáno
1 lžíce petrželky
polévkové koření
sůl
pepř
300 g předvařené rýže
100 g strouhaného sýra
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Zahřejeme polovinu másla, přidáme nakrájenou zeleninu a krátce osmahneme.
Přidáme nakrájené maso a ještě chvilku smažíme.
Pak zalijeme vínem, přidáme oregáno, petrželku, sůl, pepř, polévkové koření, zalijeme 0,75 l vody a dusíme asi 30 minut.
Potom přidáme předvařenou rýži, zbytek másla, zamícháme a dusíme asi 10 minut.
Podáváme posypané strouhaným sýrem.
Janovské rizoto
Janovské rizoto