• 1 svazek rukoly (nebo kadeřavý salát nebo listy pampelišky)
• 3 pomeranče
• 1 lžička cukru
• na špičku nože chilli
• 2 lžíce oleje
• 2 lžičky naloženého zeleného pepře
• 500 g jahod
Rukolu očistíme, omyjeme a necháme dobře okapat.
Odřízneme stonky.
Oloupeme 2 sladké pomeranče bez jader, rozpůlíme a napříč nakrájíme na tenké plátky.
Třetí pomeranč vymačkáme.
Metličkou ušleháme zálivku z pomerančové štávy, cukru, chilli a oleje.
Zrnka naloženého zeleného pepře necháme okapat.
Jahody omyjeme, osušíme, odstraníme stopky.
Plody rozpůlíme.
S rukolou a plátky pomeranče je rozložíme na 4 talíře.
Salát přelijeme připravenou zálivkou a necháme jej trochu odležet.
Podáváme s čerstvě upečenou brioškou nebo domácím pečivem.