• 200 g cukru
• 500 ml smetany ke šlehání
• 500 g mascarpone
• 1 vanilinový cukr
• 8 lžíc griotky
• 3 lžíce silné kávy
• 2 balíčky piškotů
• 5 plátků želatiny
Jahody nakrájené na plátky a 3/4 piškotů pokapeme griotkou, zbytek piškotů pokapeme kávou.
Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem a se dvěma lžícemi cukru.
Zbytek cukru utřeme s mascarpone.
Želatinu připravíme podle návodu na obalu.
Do smetany vmícháme kousky jahod, želatinu a připravené mascarpone.
Do formy dáme potravinářskou fólii, tak abychom zbytkem fólie mohli zakrýt formu.
Na dno dáme piškoty pokapané kávou, na ně trochu krému a griotkové piškoty a plátky jahod.
Zase pokračujeme krémem, piškoty a jahodami, dokud budeme mít suroviny.
Končíme krémem.
Překryjeme zbytkem fólie a dáme ztuhnout do lednice minimálně na 8 hodin.