• 300 g rýže arborio
• 400 g jahod
• 2 jarní cibulky
• 2 lžíce másla
• 1 dcl bílého vína
• sůl
• cca 800 ml zeleninového vývaru
• trocha strouhaného parmazánu
• trocha vaječného likéru
• čerstvé jahody na ozdobu
Jarní cibulky očistíme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na másle.
Přidáme k nim rýži, zamícháme a přibližně 1 minutu za stálého míchání osmahneme.
Pak přilijeme bílé víno, přidáme nakrájené jahody s troškou soli a necháme vyvařit.
Poté přiléváme po částech zeleninový vývar, přičemž rýži mícháme a tekutinu necháváme vždy vyvařit (postupujeme po naběračkách).
Tento postup opakujeme tak dlouho, dokud není rýže hotová.
Porce jahodového rizota posypeme jemně nastrouhaným parmazánem, pokapeme vaječným likérem a ozdobíme čerstvou jahodou a ihned podáváme.