• 200 g jáhel
• 100 g krátkozrnné rýže
• 600 ml mléka
• 50 g moučkového cukru
• 50 g másla
• 3 vejce
• 1 vanilínový cukr
• 150 g jahod
Jáhly a rýží pečlivě propláchneme vodou, dáme do hrnce, zalijeme studeným mlékem, přivedeme k varu a přikryté necháme na mírném ohni 10–15 minut.
Pak přimícháme oba druhy cukru a máslo a až směs trochu zchladne, přidáme 3 žloutky.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a postupně ho vmícháme do směsi.
Dortovou formu vytřeme máslem a posypeme strouhankou.
Těsto nalijeme do poloviny formy, na něj nasypeme na kousky nakrájené jahody, zalijeme zbytkem těsta a pečeme zvolna asi 45 minut v předem vyhřáté troubě.
Ozdobíme kousky ovoce a můžeme podávat.